Συνέντευξη στο cityportal : «Γιατί να ψηφίσω Πάρη Τσογκαρλίδη»

Γιατί να με ψηφίσεις λοιπόν. 

Επειδή έχω προσφέρει επί πολλά χρόνια στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, από θέσεις ευθύνης, χωρίς να έχω κολλήματα με τις καρέκλες, χωρίς να έχω κάνει εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μου, χωρίς να έχω διστάσει να συγκρουστώ για το συλλογικό συμφέρον.
Επειδή έχω την τόλμη να παραμένω πιστός στα πιστεύω μου και την όρεξη να εργαστώ γι’ αυτά.

Επειδή έχω συγκεκριμένο όραμα για τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, που είναι στην ουσία ένα σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, αποτελούμενο από συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του Δήμου και συγκεκριμένα έργα για καθέναν από τους έξι οικισμούς του. Ένα σχέδιο κοστολογημένο, που έχει ορίζοντα υλοποίησης την επόμενη πενταετία. Ένα σχέδιο που προέκυψε από τη διαβούλευση με τους συμπολίτες μου, με τη δική τους πολύτιμη συνεισφορά σε ιδέες και προτεραιότητες.

Επειδή πιστεύω στην ισόρροπη ανάπτυξη, ως τη μόνη λύση για να αποκατασταθούν οι ενδοδημοτικές ανισότητες που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Επειδή θεωρώ ότι πλέον ο Δήμος διοικείται από μια κουρασμένη ομάδα, η οποία ό,τι είχε να προσφέρει το προσέφερε έπειτα από τόσα χρόνια διοίκησης.

Επειδή οι συνεργάτες μου συνθέτουν μια ικανή ομάδα, με ορμή και όραμα, με τεχνογνωσία και ανιδιοτέλεια, που μπορεί τεκμηριωμένα να βάλει όλο τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη σε τροχιά ανάπτυξης.

Επειδή όλοι εμείς δεν διεκδικούμε τον Δήμο για να αποκομίσουμε προσωπικά οφέλη, για να ικανοποιήσουμε ματαιοδοξίες ή για να αποκατασταθούμε επαγγελματικά, αλλά θέλουμε να υπηρετήσουμε τον δημότη, βελτιώνοντας την καθημερινότητά του και να αναπτύξουμε τον τόπο, που δεν μπορεί άλλο πια να είναι παρακολούθημα της Θεσσαλονίκης, ένα γραφικό προάστιο, ένας οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης που πορεύεται με διαχειριστική λογική, δίχως προοπτική.

Και όλα αυτά δεν είναι λόγια. Είναι αποτυπωμένες δεσμεύσεις, τις οποίες καλούμε τους συμπολίτες μας να γίνουν κοινωνοί τους και να τις υιοθετήσουν ή να τις απορρίψουν. Εμείς τους κοιτάζουμε στα μάτια, επειδή μπορούμε. Επειδή εργαστήκαμε για να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη τους κι όχι επειδή τους κλείσαμε το μάτι ή τους χτυπήσαμε την πλάτη. Για εμάς ο λόγος τιμής έχει ακόμα νόημα και η χειραψία είναι συμβόλαιο ειλικρίνειας.

Να με ψηφίσουν, να μας ψηφίσουν οι πολίτες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για να αλλάξει το παρωχημένο σημερινό μοντέλο διοίκησης. Για να έρθει ο Δήμος στον πολίτη κι όχι ο πολίτης στο Δημαρχείο.

Το νέο μοντέλο διοίκησης που προτείνουμε περιλαμβάνει πέντε συγκεκριμένες αλλαγές:

Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, με ενιαία Αντιδημαρχία Καθαριότητας και με Αντιδημαρχία Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, τεχνοκρατική αντίληψη και εξειδικευμένα στελέχη οργάνωσης, αξιοκρατικές διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, πιστοποίηση των διαδικασιών και έλεγχο της αποδοτικότητας των υπηρεσιών, σεβασμό στο λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου.

Να μας ψηφίσουν οι συμπολίτες μας, επειδή στις βασικές προτεραιότητές μας έχουμε

-Αστικές αναπλάσεις σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς.
-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατασκευής, διεύρυνσης και αποκατάστασης όλων των πεζοδρομίων.
-Ισχυρή και ενιαία υπηρεσία καθαριότητας με Πράσινα Σημεία και αύξηση ανακύκλωσης με ανταποδοτικότητα και αναλογική μείωση δημοτικών τελών.
-Μείωση δημοτικών τελών εμπορικών χρήσεων με αναλογική χρήση.
-Μείωση 50% δημοτικών τελών κατοικιών για αποδεδειγμένους βοηθητικούς χώρους.
-Γραφείο Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
-Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
-Καμία μίσθωση κτιρίου για χρήση δημοτικών υπηρεσιών – στέγαση δημοτικών υπηρεσιών σε δημοτικά κτίρια.
-Κανένα μισθωμένο σχολείο, επανέλεγχος όλων των σχολικών μονάδων.
-Επέκταση ασύρματου internet (WiFi) σε κάθε κοινόχρηστο χώρο.
-Αξιοποίηση – ανάδειξη και φωταγώγηση, των τοπόσημων και των ιστορικών – παραδοσιακών κτιρίων, με στόχο τη διάσωσή της ιστορίας και της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Δήμου.
-Προστασία, ανάδειξη και φύλαξη δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων.
-Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων (Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, συνοδευόμενο από ανταποδοτικό πρόγραμμα υιοθεσιών.
-Ενδοδημοτική συγκοινωνία και εφαρμόσιμο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
-Σχέδιο προβολής και αναβάθμισης της τοπικής αγοράς και ετήσιο οικονομικό forum επιχειρήσεων του Δήμου.
-Διοργάνωση και καθιέρωση ετήσιου διαδημοτικού αθλητικού γεγονότος – θεσμού (για όλα τα αθλήματα).
-Ενίσχυση των συλλόγων μέσω Διαπαραταξιακής Επιτροπής.
-Ενεργειακές πολιτικές με συνεπές και ανταποδοτικό σχεδιασμό (φωτοβολταϊκά σε γήπεδα, ενεργειακές κοινότητες).
-Κοινωνική μέριμνα για ευάλωτους δημότες και Δημοτικό Γραφείο Εύρεσης Εργασίας Άνεργων συμπολιτών μας και νέων.
-Θέσπιση Δημοτικής Υπηρεσίας που θα λειτουργεί ως φορέας ανάπτυξης επιχειρήσεων, για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι πολίτες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, σε αυτές τις εκλογές έχουν την επιλογή της ευθύνης και της ανάπτυξης: “Ορμή. Όραμα. Ομάδα”.

Μια επιλογή, που δεσμεύεται για 52 κομβικές παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά του Δήμου, για παρεμβάσεις που απαντούν στα προβλήματα της καθημερινότητας και δίνουν ταυτόχρονα αναπτυξιακή προοπτική. Για 13 συγκεκριμένα έργα στην Πυλαία, 10 στο Πανόραμα, 8 στον Χορτιάτη, 5 στην Εξοχή, 7 στο Ασβεστοχώρι και 9 στο Φίλυρο.
Είναι το δικό μας εχέγγυο για μια καλύτερη επόμενη μέρα. Είναι η δική μας πρόταση, η δική μας κοινωνική συμφωνία, το δικό μας συμβόλαιο που υπογράφουμε με τους συμπολίτες μας.
Να μας ψηφίσουν επειδή εμείς πιστεύουμε σε αυτόν τον τόπο και στους ανθρώπους του, επειδή είμαστε από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες, επειδή αυτός ο τόπος μπορεί καλύτερα αρκεί να μην είναι στον αυτόματο πιλότο.
Επειδή ήρθαμε για να μείνουμε και να εγγυηθούμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Πάρης Τσογκαρλίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Πηγή: Cityportal

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: «Γιατί να ψηφίσω Πάρη Τσογκαρλίδη»