Η «Κάρτα Δημότη» απόδειξη μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού

«Είχα δεσμευτεί ότι για εμένα προσωπικά ως υποψήφιο δήμαρχο, αλλά και για την παράταξή μας “Ορμή. Όραμα. Ομάδα”, η προεκλογική περίοδος θα είναι εποικοδομητική.

Θα είναι μια περίοδος όχι αυτοπροβολής, όχι ξεκατινιάσματος, όχι καταγγελιών, αλλά μια περίοδος πολιτικού πολιτισμού, στην οποία θα φροντίσω να είμαι και να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας, την ψήφο των οποίων ζητάμε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Για να γίνει αυτό, χωρίς γενικολογίες και ανέξοδες εξαγγελίες, πρέπει ένας δημοτικός συνδυασμός να έχει συγκεκριμένα πράγματα να πει στους πολίτες, στην εμπιστοσύνη των οποίων προσβλέπει. Γι’ αυτό και το πρώτο που κάναμε ήταν να καταρτίσουμε ένα σοβαρό σχέδιο για την επόμενη πενταετία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ένα σχέδιο με δυο σκέλη.

  • Το πρώτο αφορά στις βασικές μας προτεραιότητες.

Στη συνολική λειτουργία του Δήμου και σε οριζόντιες δράσεις, οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, οι οποίες δίνουν την αναπτυξιακή προοπτική που χρειάζεται ο Δήμος, αποτυπώνουν το δικό μας όραμα για τον τόπο μας και δίνουν την αναγκαία προοπτική για να πάμε όλοι μαζί μπροστά.

  • Το δεύτερο σκέλος αφορά σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις ανά δημοτική ενότητα.

Σε καθεμιά από τις έξι περιοχές του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στο Ασβεστοχώρι, στην Εξοχή, στο Πανόραμα, στην Πυλαία, στο Φίλυρο και στον Χορτιάτη, μέσα από συνολικά 52 έργα, εφικτά να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη δημοτική θητεία, καταθέσαμε τις προτάσεις μας, που προήλθαν μέσα από ευρεία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και απαντούν στις ανάγκες των συμπολιτών μας για καλύτερη ποιότητα ζωής, για αναβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο, για ανθρώπινη καθημερινότητα.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε μια από τις προτάσεις μας, την οποία θεωρώ κομβική για την καθημερινότητα των πολιτών και για τη σχέση τους με τη δημοτική αρχή.

Μια σχέση που δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στον αμοιβαίο σεβασμό.

Αυτή η πρόταση έχει να κάνει με την “Κάρτα Δημότη”. Μια πρωτοβουλία, η οποία έχει ανταποδοτικότητα εκεί που σήμερα δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από συναλλαγή.

Μια πρωτοβουλία, η οποία κατά τη γνώμη μας θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την εμπορικότητα στον Δήμο μας, θα ενισχύσει το τοπικό εισόδημα, θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά από οικονομικά βάρη, θα έχει ως αποτέλεσμα το εισόδημα που παράγεται στην περιοχή μας, να μένει σε αυτή.

Τι είναι η “Κάρτα Δημότη” με ρωτούν.

Είναι μια κάρτα, που εκδίδεται από τον Δήμο και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον πραγματοποιεί αγορές από τα καταστήματα του Δήμου μας να κερδίζει πόντους, τους οποίους θα εξαργυρώνει στις επ’ αμοιβή δημοτικές δομές.

Βασική προϋπόθεση για να κερδίσει ο καταναλωτής πόντους είναι να πραγματοποιεί τις αγορές του από τις τοπικές επιχειρήσεις. Από εκείνες που έχουν ΑΦΜ με έδρα τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Οι πόντοι που θα συγκεντρώνει κάθε πολίτης θα είναι εξαργυρώσιμοι, δηλαδή θα έχει έκπτωση στη χρήση των δημοτικών υπηρεσιών, όπως στο εισιτήριο του θεάτρου και της συναυλίας, στη συνδρομή του κολυμβητηρίου, στο κόστος χρήσης των αθλητικών υποδομών κτλ.

Όπου χρεώνονται οι δημοτικές υπηρεσίες, η “Κάρτα Δημότη” θα είναι χρήσιμη για να έχει αναλογική έκπτωση ο δημότης.

Στόχος μας είναι να τονώσουμε την τοπικότητα στην κατανάλωση, να δώσουμε κίνητρα στους δημότες να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, να ενισχύσουμε το τοπικό εμπόριο και να κάνουμε πιο προσιτές και πιο δημοφιλείς τις δημοτικές υπηρεσίες στους συνδημότες μας.

Πιστεύω ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες (καθώς η “Κάρτα Δημότη” δεν θα είναι η μόνη) όσοι δημοτικοί συνδυασμοί διεκδικούν την επόμενη διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη γίνονται χρήσιμοι.

Κι αυτός είναι ο στόχος της δικής μας προσπάθειας:

  • Να είμαστε χρήσιμοι.
  • Να καταθέσουμε προτάσεις υλοποιήσιμες, οι οποίες δίνουν απαντήσεις σε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου μας.

Προτάσεις που μακάρι να υιοθετήσουν και οι άλλες παρατάξεις, ώστε να γίνουν πράξη.

Διότι εμείς ήρθαμε για να μείνουμε στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ούτε περαστικοί είμαστε, ούτε η φιλοδοξία οδηγεί τις πράξεις μας.

Μόνο το συλλογικό συμφέρον, το καλό του τόπου, η δημιουργία ενός καλύτερου παρόντος κι ενός ακόμα καλύτερου μέλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας, σε έναν Δήμο ο οποίος έχει όλες τις προοπτικές για να βγει από τη στασιμότητα και να πάει μπροστά.

Όχι με θεωρίες, αλλά με μικρά και μεγάλα έργα, που έχουν θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και ισχυρό αποτύπωμα στο μέλλον.

Του υποψήφιου δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Πάρη Τσογκαρλίδη

«Ορμή. Όραμα. Ομάδα»

 

 

Δημοσιεύτηκε στο ειδησιογραφικό portal my news