Μικρασιατικής και νησιώτικης καταγωγής, η Κυριακή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη κατοικεί τα τελευταία 25 χρόνια, εκ των οποίων τα πρώτα 5 στην Πυλαία και τα τελευταία 20 στον Χορτιάτη.

Σπούδασε Οικονομικά, Θέατρο, Γεμμολογία, Ευρωπαϊκή Ιστορία και Δημιουργική Γραφή, ενώ ταυτόχρονα επιμορφώθηκε και ασχολήθηκε με κατασκευή κοσμημάτων και χειροποίητων αντικειμένων, με παρασκευή φυσικών καλλυντικών, με εναλλακτικές θεραπείες, με  ψυχολογία και προπονητική.

Σαν τεχνοκράτης, ασχολήθηκε για πολλά χρόνια ως προϊσταμένη λογιστηρίου, οικονομική διευθύντρια, ορκωτή ελεγκτής πολυεθνικών εταιριών και ελέγκτρια σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται σαν σύμβουλος ακινήτων.

Σαν καλλιτέχνης, εργάστηκε σαν ηθοποιός και συνεχίζει ως εμψυχώτρια και σκηνοθέτης, δουλεύοντας με ομάδες εφήβων, ενηλίκων και ΑΜΕΑ. Ταυτόχρονα, έγραψε και διασκεύασε πολλά θεατρικά έργα, και διακρίθηκε σε ποιητικούς αγώνες.

Με τα κοινά και τον εθελοντισμό ασχολείται από τα εφηβικά της χρόνια, συμμετέχοντας σε συλλόγους πολιτιστικούς και επαγγελματικούς.

Συγκεκριμένα στο Χορτιάτη για 17 συνεχόμενα χρόνια συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Χορτιάτη, καταλαμβάνοντας όλων των ειδών τις διοικητικές θέσεις – προέδρου, γραμματέα, ταμία – αλλά και στις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων της περιφέρειας, διεκδικώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας.

Υπήρξε η εμπνεύστρια και ιδρύτρια του συλλόγου «Αφανός» υπό την προεδρία της οποίας, ο σύλλογος, για σειρά ετών,  υλοποίησε πολλές πολιτιστικές δράσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους ενήλικες, σε χρόνια που η παρουσία του Δήμου ήταν σχεδόν ανύπαρκτη στο τοπικό διαμέρισμα.

Υπήρξε η ιδρύτρια του πολιτιστικού συλλόγου «Ροή Ονείρων», με μαθήματα κατασκευής κοσμημάτων, χειροτεχνημάτων, θεάτρου και χορού.

Δημιούργησε το  «Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών» το οποίο διεξαγόταν για επτά ημέρες κάθε Σεπτέμβριο για τρία χρόνια σε όλο το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ακολουθώντας τη νοητή ιστορική ροή των τοπικών διαμερισμάτων.

Εμπνεύστρια και ιδρύτρια της θρυλικής «θεατρικής ομάδας G», η οποία για σειρά ετών ενέπνευσε νέους, κέρδισε διακρίσεις σε φεστιβάλ και άπλωσε τη φήμη του Χορτιάτη στη μισή Ελλάδα. Μια δυναμική θεατρική ομάδα που συνεχίζει τη δράση της και με ενήλικες.

Καταθέτει λοιπόν την πολύχρονη εμπειρία της τόσο σε τεχνοκρατικά θέματα όσο και σε πολιτιστικά, στην ομάδα «Ορμή. Όραμα. Ομάδα» πιστεύοντας στη δυναμική της και σε μια Νέα Εποχή για τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη συμμετέχοντας ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.

… για να σπάσουν τα παλιά μοτίβα…

 

 

 

Μικρασιατικής και νησιώτικης καταγωγής, η Κυριακή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη κατοικεί τα τελευταία 25 χρόνια, εκ των οποίων τα πρώτα 5 στην Πυλαία και τα τελευταία 20 στον Χορτιάτη. Σπούδασε Οικονομικά, Θέατρο, Γεμμολογία, Ευρωπαϊκή Ιστορία και Δημιουργική Γραφή, ενώ ταυτόχρονα επιμορφώθηκε και ασχολήθηκε με κατασκευή κοσμημάτων και χειροποίητων αντικειμένων, με παρασκευή φυσικών…