Δελτίο Τύπου: Εμπαιγμός από τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη στο θέμα των Ειδικών Σχολείων στην Πυλαία

Για εμπαιγμό και αδιαφορία της διοίκησης του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη κάνει λόγο ο Πάρης Τσογκαρλίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όρμή.Όραμα.Όμάδα», σχετικά με το μέλλον του 2ου του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας και του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσογκαρλίδη, ύστερα από μια σειρά εγγράφων και συσκέψεων για την ακαταλληλότητα και τη μεταστέγαση των κτιρίων που αφορούν τις παραπάνω σχολικές μονάδες, και «ενώ ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη διατυμπανίζει ότι δεν υπάρχει κατάλληλο κτίριο και τα παιδιά πρέπει να πάνε σε άλλα σχολεία, προκηρύχθηκε διαγωνισμός και βρέθηκε ανάδοχος. Δυστυχώς, όμως, η δημοπρασία προέβλεπε συνολική μικτή επιφάνεια του κτίσματος τουλάχιστον 1.737,10 τ.μ. και στην υπ’ αριθμ.: 45256/12-12-2023 προσφορά των κ.κ. Νικολάου Γεωργίου Γιάννου και Χριστίνας Σαββοπούλου Γιάννου, η συνολική επιφάνεια είναι 960 τ.μ. για το προσφερόμενο ακίνητο».

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης, «είναι ο 3ος διαγωνισμός που αποβαίνει άγονος, παρά το πρακτικό της 9/1/2024, της Επιτροπής Καταλληλότητας του άρθρου 18 παρ. 6 του Ν. 3467/2006, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 97/28-3-2022 απόφαση Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, η οποία, μετά από έλεγχο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, πως το προσφερόμενό κτίριο είναι κατάλληλο προς ενοικίαση:

«Θετική απόφαση για την καταλληλόλητα του προσφερόμενου χώρου, με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλες οι παρατηρήσεις της επιτροπής και ότι ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα καταθέσει εκ νέου αίτημα για έκδοση κτιριολογικού προγράμματος που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες λειτουργίας»,

Όπως αναφέρει ο κ. Τσογκαρλίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη εξέφρασε αντίθετη άποψη, επειδή η επιφάνεια του κτιρίου δεν ανταποκρίνεται στους όρους του διαγωνισμού.

«Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι 3 σχολεία στεγάζονται σε πολύ μικρότερη έκταση , ενώ τα δύο από αυτά δεν χωρούν σε διπλάσιο χώρο. Και ούτε λόγος για το 2ο ΕΕΕΕΚ. Είναι ολοφάνερο ότι ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη δεν δείχνει καμιά ευαισθησία προς τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους και παραβλέπει εν μέσω της σχολικής χρονιάς βασικές παιδαγωγικές αρχές για τα παιδιά με αυτισμό που επιζητούν τη σταθερότητα και συγκεκριμένο πρόγραμμα στην σχολική καθημερινότητα» αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης.

«Ευελπιστούμε ότι οι κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των συλλογικών οργάνων των εκπαιδευτικών θα ευαισθητοποιήσουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και κυρίως τις αυτοδιοικητικές αρχές για άμεση λύση στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα. Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν μας έχει αποσταλεί το πρακτικό της επιτροπής καταλληλότητας και λοιπά σχετικά έγγραφα που αφορούν το σημαντικό αυτό θέμα παρά το σχετικό μας αίτημα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δημοσιεύτηκε στα δημοσιογραφικά protals: Voria,cityportal,parallaxi