Ραδιοφωνική συνέντευξη στον CITY 106,10 με τον Δημήτρη Συρμάτση

Πάρης Τσογκαρλίδης στον CITY 106,1: Βαρίδι για τον τόπο ο Καϊτεζίδης – Με αναπτυξιακό πρόσημο το πρόγραμμά μας (AUDIO)

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης μιλά στην εκπομπή «Έπεσε Σύρμα» στον CITY 106,1 FM και στον Δημήτρη Συρμάτση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης μιλά στην εκπομπή «Έπεσε Σύρμα» στον CITY 106,1 FM και στον Δημήτρη Συρμάτση.

Για το γεγονός ότι μιλά για έναν κομπάρσο δήμο «Ναι είναι κομπάρσος ο δήμος. Με τη στήριξη των συμπολιτών μας θα ζητήσουμε να μπορέσουμε να πάρουμε τη διοίκηση ώστε να πάψει να είναι κομπάρσος ο δήμος. Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε το ίδιο πρόσωπο να διοικεί το οποίο προσέφερε πολλά άλλα πλέον έχει κουράσει. Αποτελεί βαρίδι για τον τόπο. Ότι είχε να δώσει το έδωσε. Έχει χαθεί η ορμή, η ζωντάνια, το όραμα και αυτή ήταν και η αιτία που 14 μήνες πριν τις εκλογές, ανεξαρτητοποιήθηκα και δημιούργησα τη δική μου ομάδα και με το δικό μου πρόγραμμα. Και αυτό εγκαίρως το έβγαλα προς την κοινωνία και δεν περίμενα τις τελευταίες ημέρες τι θα κάνω καθότι γνώριζα και γνωρίζω τι χρειάζεται σε αυτόν τον δήμο ώστε να πάψει να είναι προάστιο της Θέρμης ή της Θεσσαλονίκης και να γίνει αυτό που του αξίζει. Ίσως ο καλύτερος δήμος στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης».

Για τις βασικές θέσεις του προγράμματος του «Αυτό που έλειπε είναι αυτό που ονομάζω αναπτυξιακό πρόσημο. Πολλοί μάλιστα με μαλώνουν όταν βρίσκομαι δημοσίως και το αναφέρω συχνά γιατί μου λένε ότι δεν σε καταλαβαίνουν. Και όμως. Είναι πολύ απλό. Έχει συνηθίσει ο κόσμος στη μιζέρια της στασιμότητας. Στο να μην μπορεί να γίνεται τίποτα διότι μια φωτογραφία 25 χρόνια πριν και μια φωτογραφία σήμερα στα κέντρα των πόλεων μας θα σας πείσει γι’αυτό που λέω, που δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να δει το αναπτυξιακό πρόσημο για τον τόπο.

Πάνω από όλα τις πολιτείες που μας αρμόζουν. Με πεζοδρόμια, με αγορά, με βιώσιμη αστική κινητικότητα, με συγκοινωνιακή διασύνδεση και πάνω από όλα με τη δυνατότητα να χαίρεσαι για τον τόπο που ζεις και όχι να θεωρείς ή να προσπαθείς για το αυτονόητο το οποίο παίρνεις τηλέφωνο στο δήμο και ικανοποιείσαι όταν μετά από μεγάλο διάστημα η τηλεφωνική συνομιλία του 15195 θα σου αλλάξουν την λάμπα. Αυτά είναι αυτονόητα τα σέβομαι και είναι αυτά που δίνουν τη νίκη στην εκλογική μάχη. Αλλά πλέον σε έναν τόπο από το Φίλυρο και φτάνει στην παραλία της Πυλαίας και που για να περάσεις οπουδήποτε, περνάς μέσα από εμάς, θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε αυτά που χάσαμε επί χρόνια. Ανάπλαση, πολεοδόμηση και καλύτερη ποιότητα ζωής».

Για το παραλιακό μέτωπο «Δεν θα κοροϊδέψω τον κόσμο. Η μαρίνα είναι κάτι που το είδα το 2011 που έγινα δημοτικός σύμβουλος. Ήταν μια πρόταση του νυν δημάρχου και το οποίο από μόνο του αποδεικνύει ότι ήταν απλά μια πρόταση επί χάρτου. Και όχι ουσίας. Έχω αρθρογραφήσει, έχω φέρει στην πολιτική ατζέντα το ενιαίο παράκτιο μέτωπο που εκτείνεται από το Καλοχώρι και φτάνει μέχρι το Αγγελοχώρι. Περνώντας για να αποκτήσεις αυτήν την πρόσβαση να δεις τη Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης που μας λείπει είναι μπροστά μας αλλά δεν την έχουμε αξιοποιήσει, περνάς από την παραλία της Πυλαίας. Πολλοί δεν τη γνωρίζουν καν. Ίσως τώρα με την ιδιωτική πρωτοβουλία που πρόλαβε τη δημόσια, δηλαδή την πολεοδομική μελέτη που θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί και εκπονήθηκε επί των ημερών μου όταν ήμουν αντιδήμαρχος. Σας λέω ότι υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός που πρέπει να αποδοθεί σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Όχι μόνο των δημοτών μας αλλά σε κάθε Θεσσαλονικιό. Είναι από τη Σχολή Δικαστών μέχρι το ΙΚΕΑ. Αυτό το κομμάτι θα αποδοθεί σε ελεύθερη πρόσβαση προς τον πολίτη που θα μπορεί να περπατήσει, να κάνει ποδήλατο, να έχει πρόσβαση στη Γεωργική Σχολή και να έχει το ανάπτυγμα της παραλίας και της θάλασσας δίπλα του. Είναι εκεί και είναι κρυμμένο».