Ο Ζαννώ Απικιάν γεννήθηκε το 1953 στην Κωνσταντινούπολη από γάλλο-ιταλό αρμενικής καταγωγής πατέρα και  ελληνίδα ( ρωμιά ) μητέρα.

Είναι παντρεμένος από το 1981 με δύο παιδιά.

Είναι τελειόφοιτος της σχολής Hautes Etudes Internationales στο Παρίσι.

Από το 1977 έως σήμερα δραστηριοποιείτε ως επιχειρηματίας σε διάφορους εμπορικούς κλάδους. Το 1986 μετακόμισε στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και δραστηριοποιείτε ως επιχειρηματίας.

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Απικιάν Συσκευαστική Α.Ε. και του ηλεκτρονικού καταστήματος  www.Packmarkt.com

Κατέχει τα τουρκικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Υπήρξε μέλος του κόμματος Φιλελεύθερη Συμμαχία και υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2009 καθως μέλος και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Δράση το 2012.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου ( Αθήνα ) και αργότερα Του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδος στο οποίο και προέδρευσε.

Είναι μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας.

Στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Ο Ζαννώ Απικιάν γεννήθηκε το 1953 στην Κωνσταντινούπολη από γάλλο-ιταλό αρμενικής καταγωγής πατέρα και  ελληνίδα ( ρωμιά ) μητέρα. Είναι παντρεμένος από το 1981 με δύο παιδιά. Είναι τελειόφοιτος της σχολής Hautes Etudes Internationales στο Παρίσι. Από το 1977 έως σήμερα δραστηριοποιείτε ως επιχειρηματίας σε διάφορους εμπορικούς κλάδους. Το 1986 μετακόμισε στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη…