Η Ειρήνη Βαλασία Ασλανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Φίλυρο.

Είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου οι διάφορες φιλοσοφικές της ανησυχίες και τα υπαρξιακά ερωτήματα την οδήγησαν να επιλέξει μια θεωρητική κατεύθυνση, βασισμένη στη φιλοσοφία και την ηθική.

Συνέχισε τις σπουδές της, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής, της Φιλοσοφικής σχολής και του Τμήματος Πολιτικών επιστημών, με ειδίκευση στην πολιτική, την ηθική και το δίκαιο.

Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Προσαρμόζεται εύκολα και εκτιμά την μοναδικότητα, γι’αυτό και συμμετείχε στο πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ όπως επίσης, και σε διάφορα συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών ανά την Ευρώπη.
Τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει μέρος ως ομιλήτρια, σε διάφορες διαλέξεις και συνέδρια.

Επί του παρόντος, είναι υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος πολιτικών επιστημών και εργάζεται στο Τομέα Κοινωνικής Προσφοράς (Άνθρωπος & Κοινωνία) στη Χ.Α.Ν.Θ.

Τέλος, είναι εθελόντρια στη ΦΥΛ.ΙΣ. ΑΠΘ, ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού σκοπού, με όραμα την προαγωγή της έμφυλης ισότητας.

Βαδίζει, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο, σε όλες τις πτυχές της ζωής της και στις σπουδές της αλλά και στην εργασία της.

Στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του υποψήφιο Δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη και θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος από την Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη.

Η Ειρήνη Βαλασία Ασλανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Φίλυρο. Είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου οι διάφορες φιλοσοφικές της ανησυχίες και τα υπαρξιακά ερωτήματα την οδήγησαν να επιλέξει μια θεωρητική κατεύθυνση, βασισμένη στη φιλοσοφία και την ηθική. Συνέχισε τις σπουδές της, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής,…