Η Χριστίνα Π.Παρίση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Έχει βλάχικη καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών και συνάμα από την Πυλαία Θεσσαλονίκης όπου μεγάλωσε. 

Μετά την αποφοίτησή της από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση την οποία ολοκλήρωσε στο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, σπούδασε  στο “Εθνικό ωδείο” Αθηνών και εν συνεχεία στα ωδεία της Θεσσαλονίκης “Δημοτικό ” και ” Μακεδονικό “ απ` όπου απέκτησε τρία ανώτερα θεωρητικά πτυχία. 

Επί 15 έτη διετέλεσε καθηγήτρια  παραδίδοντας μαθήματα πιάνου και θεωρία της μουσικής. Κατά την διάρκεια της διδασκαλίας της, εστίαζε  στην ειδοποιό διαφορά μεταξύ Παιδείας και Εκπαίδευσης με γνώμονα τις αρχές και αξίες της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας, οι οποίες πλάθουν και συνάμα διαμορφώνουν ήθος και χαρακτήρα. 

Είναι μέλος ενός Αρχαιοελληνικού μουσικού συνόλου ,το οποίο έχει στο ενεργητικό του παρουσιάσεις σε σχολεία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και φυσικά εμφανίσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, στο εξωτερικό, σε μουσεία και σε άλλους καλλιτεχνικούς φορείς.
 
Τα τελευταία πέντε έτη δραστηριοποιείται επίσης στις δύο οικογενειακές επιχειρήσεις που διατηρούν με το σύζυγό της.
 
Η πρώτη αφορά την εμπορία – μελέτη και εγκατάσταση ειδών θέρμανσης και υγιεινής και  η δεύτερη ανήκει στον αγροτικό τομέα κι αφορά την παραγωγή βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου.
 
Παράλληλα και ως μητέρα δύο παιδιών, συμμετέχει ενεργά σε συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, όντας μέλος, καθώς επίσης σε πολιτιστικούς συλλόγους με κοινωνικό, φιλοσοφικό και  πολιτιστικό χαρακτήρα μιας και εφόσον ο άνθρωπος “φύσει κοινωνικό ον” είτε οφείλει, είτε έχει ανάγκη να συμβάλλει στην θετική- ομαλή εξέλιξη πρωτίστως του εαυτού του  και εν συνεχεία του συνόλου.
 

Η Χριστίνα Π.Παρίση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Έχει βλάχικη καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών και συνάμα από την Πυλαία Θεσσαλονίκης όπου μεγάλωσε.  Μετά την αποφοίτησή της από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση την οποία ολοκλήρωσε στο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, σπούδασε  στο “Εθνικό ωδείο” Αθηνών και εν συνεχεία στα ωδεία της Θεσσαλονίκης “Δημοτικό ” και ” Μακεδονικό “ απ` όπου…