Ο Αλέξανδρος (Αλέξης) Αλεξίου κατάγεται από το Βόιο Ν. Κοζάνης και ζει με την οικογένειά του εδώ και 30 χρόνια στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη (Πανόραμα & Χορτιάτη).

Ο Αλέξης είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιστημονική εξειδίκευση στη συντήρηση και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Διετέλεσε επί σειράς ετών αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες έχει μελετήσει και κατασκευάσει σημαντικά έργα υποδομής και ανάπλασης σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικά κάποια από τα έργα του είναι η ενίσχυση και αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου Ε.Β.Ε.Θ. επί της οδού Τσιμισκή, η συντήρηση και αποκατάσταση του Μουσείου Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, η ανακαίνιση του λαογραφικού μουσείου στον οικισμό του Πανοράματος,  η αποκατάσταση του διατηρητέου παλαιού δημοτικού σχολείου Πανοράματος, η αποκατάσταση και επανάχρηση στο Μετόχι Βούλτιστας και στο Μετόχι του Ν. Μαρμαρά της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου όρους, η αποκατάσταση και επανάχρηση νεώτερων μνημείων της 4ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων στην περιοχή  Ν. Τρίγλιας- Ζωγράφου – Ορμύλιας κ.α. Έχει συντηρήσει και αποκαταστήσει 32 εκκλησίες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Αλέξης είναι αλπινιστής ορειβάτης που διετέλεσε επί σειράς ετών ενεργό μέλος ορειβατικών συλλόγων της πόλης μας  και παραμένει μέχρι σήμερα ενεργός στις ορειβατικές του δραστηριότητες με ιδιαίτερη αγάπη στο βουνό μας τον Χορτιάτη. Έχει προσφέρει εθελοντικά και αφιλοκερδώς  τη μελέτη προσθήκης μιας αίθουσας στο Καταφύγιο του «Γ. Αποστολίδη» και τη μελέτη κατασκευής δυο δεξαμενών ύδρευσης στο  ίδιο καταφύγιο. Συμμετείχε με αποστολές και ομάδες εργασίας σε χαράξεις μονοπατιών και στην υψομέτρηση των κορυφών του Ολύμπου με το τμήμα τοπογράφων μηχανικών του Α.Π.Θ. Διετέλεσε μέλος στην επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για τον σχεδιασμό και υλοποίηση της χάραξης μονοπατιών (φυσιολατρικών, ορειβατικών κλπ)

Ανέλαβε την εποπτεία της μελέτης δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων σε δήμο του Ν.  Θεσσαλονίκης και είναι ενεργό μέλος συλλόγων που ασχολούνται με την περίθαλψη και φροντίδα αδέσποτων ζώων στη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι παντρεμένος με την Εύη Λάππα, νομικό – γενική γραμματέα στο δήμο Θέρμης,  και έχει δύο κόρες την Βίκυ, εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και τη Χρύσα, νομικό- υποψήφια διδάκτορα νομικής σχολής στο πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας και δυο εγγονούς τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο.

Το 2022 συνταξιοδοτήθηκε έχοντας διανύσει 40 δραστήρια χρόνια ως  μελετητής και κατασκευαστής μηχανικός – εργολήπτης δημοσίων έργων και επιθυμεί να συνεχίσει την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο μέσα από έναν ενεργό  ρόλο στα κοινά του τόπου μας.

 

 

Ο Αλέξανδρος (Αλέξης) Αλεξίου κατάγεται από το Βόιο Ν. Κοζάνης και ζει με την οικογένειά του εδώ και 30 χρόνια στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη (Πανόραμα & Χορτιάτη). Ο Αλέξης είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιστημονική εξειδίκευση στη συντήρηση και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Διετέλεσε επί σειράς ετών αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών…