Δελτίο Τύπου: «Ευτελισμός της διαδικασίας εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη»

Τον ευτελισμό της διαδικασίας εκλογής του συμπαραστάτη του Δημότη στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ορμή.όραμα.ομάδα», Πάρης Τσογκαρλίδης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Μετά από καθυστέρηση επί της διαδικασίας επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη που όφειλε να ξεκινήσει μέσα σε δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της διοίκησης, προ εκπλήξεως όλων στην τελευταία συνεδρίαση έγιναν 5 ενέργειες που προβλέπονταν από την σχετική εγκύκλιο του νόμου σε μία. Και εμφανίστηκε μόνο μία υποψηφιότητα η οποία υπερψηφίστηκε από 16 δημοτικούς συμβούλους. Το δημοτικό μας συμβούλιο αριθμεί 35 δημοτικούς συμβούλους.

«Οφείλουμε με κάθε τρόπο να δείξουμε την αντίθεση μας στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, που έμμεσα υποβαθμίζει και τον σπουδαίο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και για αυτό αποχωρούμε από την συνεδρίαση», τόνισε ο κύριος Τσογκαρλίδης κατά την εκκίνηση συζήτησης του θέματος.

Και ενώ στην εγκύκλιο παρατίθεται ο παρακάτω πίνακας:

η διοίκηση χωρίς να προηγηθεί η λήψη απόφασης καθορισμού του περιεχομένου της προκήρυξης, προχώρησε στην διαδικασία λήψης σχετικής απόφασης επιλογής Συμπαραστάτη.

Ούτε ενημέρωση των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο μέσο πέραν των τυπικών υπήρξε ούτε η συνδρομή όλων των δημοτικών συμβούλων στην επικοινωνία για εξεύρεση προσώπων που θα συμμετείχαν στην διαδικασία. Διαδικασίες άλλων εποχών σε ένα Δήμο που σίγουρα μπορεί και αξίζει καλύτερα.

Παραμένοντας πιστοί στις αρχές μας και σεβόμενοι την ψήφο των συνδημοτών μας, είμαστε απέναντι στην κακοδιοίκηση και θα ενημερώνουμε τους πολίτες με κάθε πρόσφορο τρόπο για τα πεπραγμένα του δήμου. Αυτόν τον ρόλο έχει βάσει νόμο και ο συμπαραστάτης του δημότη, που η διοίκηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει και πρόσφατα απέκτησε αξιολογώντας μόνο ένα πρόσωπο.

Δημοσθεύτηκε στα δημοσιογραφικά portals Μακεδονία, Voria και The Opinion