Χθες, σήμερα, αύριο…

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1972 και μεγάλωσα στο Διοικητήριο. Ο πατέρας μου υφασματάς και έμπορος επίπλων, μου έμαθε από μικρό τους κανόνες του εμπορίου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να παίζω κρυφτό στο υπόγειο της Μενελάου με Φιλίππου με τον μικρό μου αδελφό, τον Φώτη, τον οποίο η μοίρα ήθελε να τον χάσω πρόωρα σε ηλικία μόλις 38 ετών.

Στα οκτώ μου μετακομίσαμε στο Πανόραμα όπου έκανα δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Παίζαμε μπάλα στις αλάνες που σήμερα είναι χτισμένες επιβλητικές βίλλες.

Αγάπησα τον τόπο μου, τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Εκεί πρωτοερωτεύτηκα, εκεί αποφοίτησα αριστούχος από το σχολείο, εκεί έπαιζα μπάσκετ από την δημιουργία της ομάδας μέχρι την τότε Α τοπική κατηγορία. Εκεί γνώρισα την σύζυγο μου, την Μιράντα και απέκτησα δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Νίκο μου.

Εκεί ξεκίνησε και η πολιτική μου σταδιοδρομία το 2010 καθώς εκλέχτηκα με το πρώτο μου βάπτισμα ως Δημοτικός Σύμβουλος του νέου καλλικρατικού Δήμου, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Οι σπουδές μου…

Αποφοίτησα από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών. Ταυτόχρονα εκπλήρωσα σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (S.B.A.L.A.-«Anatolia»). Στη συνέχεια απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Έρευνα και στα Μηχανό-Οικονομικά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνια-Η.Π.Α.

Η καριέρα μου…

Με την επιστροφή μου από την Αμερική και το πέρας των μεταπτυχιακών μου σπουδών, αναμόρφωσα την οικογενειακή επιχείρηση Έπιπλο Τσογκαρλίδης. Το 1999 ίδρυσα την ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΕ, Ανώνυμη Εταιρία Διαμεσολαβητικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών με κύριο αντικείμενο τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τις επενδυτικές συμβουλές και την διαχείριση περιουσίας, της οποίας διατελώ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έως και σήμερα. Από το 2003 ως και το 2007 εργάστηκα ως Επισκέπτης Διδάσκων καθηγητής στο Επιχειρησιακό Μάνατζμεντ & στην Ολική Διαχείριση Ποιότητας στο πτυχιακό και μεταπτυχιακό τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης (ΑCT – «Ανατόλια»). Έχω διδάξει Διαχείριση Έργου & Στοχοθεσία στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Διετέλεσα:

– Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

– Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα ανάλυσης Οικονομικών Δεδομένων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Καινοτομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα.

– Μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

– Αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Εταιριών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (Σ.Ε.Δ.Υ.Κ.Α).

– Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης.

– Μέλος του διοικητικού συμβουλίου των αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Stanford – Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Από το 2010 εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα.

Οι αξίες μου…

Πρωταρχικός μου στόχος είναι η συμμετοχή μου στην ανάταξη της Ελλάδας μας και συγκεκριμένα του τόπου μας.

Η αλλαγή και η καλύτερη ποιότητα ζωής ξεκινάει από την γειτονιά μας και τον Δήμο μας.

Η δημιουργική καταστροφή -αν και επιλογή, δεν πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί στην ελληνική κοινωνία. Πιστεύω απόλυτα ότι οι αιτίες που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο δεν είναι μόνο πολιτικές. Αναμφίβολα, η πολιτική και οι πολιτικοί των τελευταίων ετών έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Η στασιμότητα και τα πολυετή παρωχημένα μοντέλα διοίκησης είναι η αιτία της έλλειψης οράματος και ελπίδας.

Πώς θα αλλάξει λοιπόν το τοπίο;

Η έλλειψη παιδείας και κοινωνικής συνείδησης, αν και δικαιολογημένα σε ένα κράτος που έπαψε να είναι ανταποδοτικό, είναι τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να αλλάξουν. Η αξιοκρατία και η αίσθηση δικαίου από μόνες της δεν αρκούν. Μας λείπει η στόχευση και το όραμα.

Η αξία της αλλαγής μπορεί να έρθει μόνο από εμάς. Ως γενιά έχουμε την υποχρέωση να το επιχειρήσουμε και να το τολμήσουμε. Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε θεατές των λαθών του παρελθόντος και των λογικών παραμονής στην εξουσία.

✓ Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το βιογραφικό.

Χθες, σήμερα, αύριο… Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1972 και μεγάλωσα στο Διοικητήριο. Ο πατέρας μου υφασματάς και έμπορος επίπλων, μου έμαθε από μικρό τους κανόνες του εμπορίου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να παίζω κρυφτό στο υπόγειο της Μενελάου με Φιλίππου με τον μικρό μου αδελφό, τον Φώτη, τον οποίο η μοίρα ήθελε να τον χάσω πρόωρα σε…