Η Ιφιγένεια Κωφού είναι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Θέρμης «Γιώργος Ιωάννου». Είναι απόφοιτος του Αγγλικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στις Επιστήμες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας στο Νέο Οικονομικό Περιβάλλον (Α.Π.Θ.) και διδακτορικό τίτλο σπουδών στον τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής με ειδίκευση στη Διδακτική των Γλωσσών και τη Γλωσσική Επικοινωνία (Α.Π.Θ.).

Διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης. Έχει πλούσιο επιμορφωτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο, με 4 βιβλία, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Εκπαιδευτικών Αγγλικής (ΕΠΕΑ) και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πανοράματος. Υπήρξε επίσης μέλος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου και του Σχολικού Συμβουλίου του 2ου Προτύπου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις, διοργανώνει και συμμετέχει με εισηγήσεις σε ημερίδες για εκπαιδευτικά θέματα, συμμετέχει στο Πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών και υλοποιεί δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη «ορμή.όραμα.ομάδα» για να συμβάλει, μέσω ενός σύγχρονου μοντέλου διοίκησης, στην ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Εστιάζει κυρίως, ΄μέσω της πολυετούς εμπειρίας της, σε θέματα που αφορούν την παιδεία και τον πολιτισμό, τα παιδιά και τους νέους, την εκπαίδευση και τη σχολική στέγη.

Δήμοι και σχολεία: Συντήρηση ή αναβάθμιση;

https://www.makthes.gr/poios-ekfrazei-programmatiko-logo-ston-dimo-pylaias-chortiati-655451

Sites: https://eap.academia.edu/IfigeniaKofou,

https://www.researchgate.net/profile/And_Kofou

https://www.facebook.com/ifigeniakofoupage/

 

Η Ιφιγένεια Κωφού είναι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Θέρμης «Γιώργος Ιωάννου». Είναι απόφοιτος του Αγγλικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στις Επιστήμες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας στο Νέο Οικονομικό Περιβάλλον (Α.Π.Θ.) και διδακτορικό τίτλο σπουδών στον τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής με ειδίκευση στη Διδακτική των Γλωσσών και τη Γλωσσική Επικοινωνία (Α.Π.Θ.)….