Δελτίο Τύπου: Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη για τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα

Να ξεκαθαρίσει το θέμα λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ζητά από τη διοίκηση του Δήμου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη με τον Συνδυασμό “Ορμή. Όραμα. Ομάδα”, Πάρης Τσογκαρλίδης.

 

Ο κ. Τσογκαρλίδης αποκαλύπτει, μάλιστα, με ανακοίνωσή του, ότι τα αθλητικά σωματεία αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους “για την αποκατάσταση των φθορών και εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων, λόγω ολιγωρίας της διοίκησης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, όπως καταγγέλλουν δημοσίως και με επιστολές τους τα μέλη των σωματείων”.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου, όπου τόσο ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου όσο και ο Αθλητικός Σύλλογος Χορτιάτη “έφτασαν στο σημείο να πληρώσουν για αναγκαίες εργασίες ώστε οι αθλητές να μπορούν να προπονηθούν και να αγωνιστούν με ασφάλεια. Παρότι μάλιστα ελήφθη σχετική απόφαση πληρωμής των εργασιών, το ΔΑΚ παραμένει κλειδωμένο και δεν επιτρέπεται στους αθλητές να προπονηθούν. Η δε διοίκηση του Δήμου, στις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρμοδίων του συλλόγου, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και δεν απαντά καν”.

Ούτε προπονήσεις, ούτε αγώνες

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Πάρης Τσογκαρλίδης, ενημερώθηκε διεξοδικά για το θέμα σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του Αθλητικού Συλλόγου Χορτιάτη, ενός ερασιτεχνικού συλλόγου που προάγει τα ιδεώδη του αθλητισμού. Μάλιστα, λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε με το ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου, τα 120 παιδιά που εντάσσονται στην Ακαδημία του ΑΣ Χορτιάτη ούτε προπονήσεις μπορούν να κάνουν, ούτε αγώνες.

“Συναντήθηκα με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ Χορτιάτη και ενημερώθηκα για το πρόσφατο θέμα που δημιουργήθηκε με τη χρήση του ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου και τον αποκλεισμό της ομάδας από την χρήση του γηπέδου. Αφού συζητήσαμε το ιδιοκτησιακό θέμα του ΔΑΚ, ενημερώθηκα για τις εργασίες συντήρησης του ξύλινου δαπέδου. Εργασίες, οι οποίες πρόσφατα υλοποιήθηκαν με δαπάνες των αθλητικών συλλόγων και όχι του Δήμου, όπως έπρεπε. Ενημέρωσα επίσης την ομάδα για την πορεία εργασιών του ΔΑΚ Χορτιάτη, που επί των ημερών μου ως αντιδήμαρχος είχα φροντίσει να γίνει σχετική συνάντηση, ώστε να ενημερωθεί η ομάδα για την ολοκλήρωση της μελέτης και την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου. Από τότε υπήρξαν καθυστερήσεις, λόγω Covid, και όχι μόνο. Επίσης, υφίσταται ακόμη η αναγκαιότητα πρόσθετης σύμβασης, που αφορά στα ύδατα τα οποία συγκεντρώνονται στην περιοχή ‘Λούστρα’. Πρόβλημα, το οποίο καθιστά δύσκολη την ολοκλήρωση του έργου σε χρονικό διάστημα που να μπορεί να εκτιμηθεί. Υπό αυτά τα δεδομένα προσκάλεσα τους υπευθύνους της ομάδας να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και να θέσουν το συμφέρον της ομάδας μπροστά από κάθε προσωπική αντιπαράθεση, η οποία μπορεί να έχει επέλθει κατά την εκτέλεση των εργασιών που οι Σύλλογοι ανέλαβαν να πληρώσουν, υποκαθιστώντας την υποχρέωση του Δήμου”, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο κ. Τσογκαρλίδης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον Συνδυασμό “Ορμή. Όραμα. Ομάδα” καλεί τη διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη να πάψει, όπως επισημαίνει, να έχει “ρόλο ‘τοποτηρητή’ και να δικαιολογήσει την ‘ταμπέλα’ του ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου επί της ουσίας”.

 

Δημοσιεύτηκε στα δημοσιογραφικά protals: The Opinion,Voria, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, cityportal